Menu
21 ianuarie 2018

COMEMORAREA VOIEVODULUI MIRCEA CEL BĂTRÂN, DOMN PÂNĂ LA MAREA CEA MARE

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” a participat duminică, 21 ianuarie, la Mănăstirea Cozia, cu o delegație condusă de rectorul acesteia, comandor dr. Octavian Tărăbuță, însoțit de comandantul Navei Școală „Mircea”, comandor Gabriel-Ioan Moise, și de un grup de studenți, la o slujbă de pomenire a domnitorului Mircea cel Bătrân.
Sfânta slujbă, de la ctitoria marelui voievod, aleasă de el însuși ca loc de odihnă veșnică, a fost prilejuită de împlinirea a 600 de ani de la moartea sa, în data de 31 ianuarie.
Numele Domnului Țării Românești poartă o semnificație foarte importantă pentru Marină Română, acesta fiind purtat de-a lungul timpului de Bricul „Mircea” (1882-1944) și de Nava Școală „Mircea” din anul 1939, dar și de instituția de învățământ superior de marină Școala Navală „Mircea”, din anul 1920, actuala Academie Navală „Mircea cel Bătrân”.
Cu acest prilej, delegația marinarilor prezenți a adus un pios omagiu contraamiralului Horia Macellariu (1894 – 1989), care își are locul de veci în cimitirul mănăstirii voievodale.