Menu
17 octombrie 2017
Graţiela MIHĂESCU
Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir"


Un parteneriat care se dezvoltă constant

Elevii claselor a XI-a şi a XII-a ai Colegiului Naţional Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza, au avut oportunitatea marţi, 17 octombrie, să afle cum pot evolua la cel mai înalt nivel în Forţele Navale Române.
O echipă de profesionişti, în componenţa căreia s-au aflat şi absolvenţi cantemirişti, a transformat această întâlnire într-o experienţă unică şi utilă, care le-a oferit elevilor toate informaţiile necesare pentru a lua în considerare ca opţiune de viitor marina, o categorie de forţe unde se pot forma ca oameni şi ca militari desăvârşiţi. Pentru elevii din clasa a XII-a, viitori studenţi, întâlnirea de astăzi a fost o reamintire a experienţelor trăite în această primăvară, pe timpul excursiei de orientare profesională pe care au făcut-o la Constanţa.
Prezentarea Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" cu domeniile şi specializările în care elevii se pot pregăti i-au familiarizat pe aceştia cu atmosfera academică. De asemenea, prin intermediul imaginilor şi a prezentărilor, viaţa de la bordul Navei Şcoală "Mircea", o experienţă pe care studenţii Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" o capătă la bordul legendarului velier românesc la sfârşitul anului doi de studiu, şi aventurile trăite de cadeţi în timpul marşurilor de instrucţie, le-au deschis cantemiriştilor dorinţa de cunoaştere şi aventură.
Activitatea de astăzi a fost o continuare a prezenţei marinarilor în mijlocul cantemiriştilor şi a derulării unor proiecte comune, un dialog despre tradiţie, mândrie, patriotism şi profesionalism.
Mult succes tuturor celor care vor alege să-şi depăşească propriile limite şi să se alăture familiei Forţelor Navale Române!
"Fiţi cei mai buni! Fiţi la înălţime!"