Menu
25 aprilie 2017


55 DE ANI DE COMUNICATII SI INFORMATICA IN FORTELE NAVALE

Locţiitorul pentru Resurse al şefului Statului Major al Forţelor Navale, contraamiralul de flotilă Ing. Ioan Stănciulescu, a participat marţi, 25 aprilie, la festivitatea organizată de Centrul 110 Comunicaţii şi Informatică „Viceamiral Ing. Grigore Marteş”, cu ocazia aniversării a 55 de ani de la înfiinţarea Regimentului 110 Radiotehnic şi Transmisiuni, predecesorul actualei unităţi militare.
Contraamiralul Stănciulescu a oferit Emblema de Onoare a Forţelor Navale comandorului Gelu Pîstae, comandantul unităţii militare, dar şi locţiitorului acestuia, căpitan-comandorul Mihail Mangiurea. De asemenea, în mesajul său, locţiitorul pentru Resurse al şefului S.M.F.N. a subliniat contribuţia semnificativă a personalului militar şi civil la menţinerea capacităţii operative a tehnicii, pentru asigurarea sistemului de comunicaţii şi informatică din Forţele Navale, dar şi pentru formarea profesională a numeroşi ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri şi soldaţi profesionişti.
La rândul său, comandantul unităţii a oferit plachete aniversare contraamiralului de flotilă Ing. Ioan Stănciulescu, comandantului Flotei, contraamiralul de flotilă Daniel Căpăţână, amiralului în rezervă Dr. Traian Atanasiu, dar şi foştilor comandanţi ai unităţii.
Încă de la înfiinţare, militarii şi salariaţii civili ai Centrului 110 Comunicaţii şi Informatică, au demonstrat calităţi profesionale deosebite şi o mare capacitate de adaptare la toate cerinţele de compatibilitate şi interoperabilitate cu structurile similare şi, mai recent, cu ale NATO, iar modul în care aceştia au răspuns provocărilor conferă un sentiment de satisfacţie şi încredere în potenţialul personalului de a face faţă cu succes pe viitor.