Menu
19 ianuarie 2017
Persoană de contact: Cpt.cdor Mihai Egorov


Contraamiralul (rtr) Mircea Caragea a împlinit 98 de ani

Membrii Careului Marinarilor "Căpitan-comandor Alexandru Dumbravă" au avut o nouă întâlnire joi, 19 ianuarie, la sediul din Bucureşti. Constituit în urmă cu 16 ani, Careul Marinarilor are drept scop abordarea şi promovarea unor probleme de marinărie, perpetuarea şi transmiterea tradiţiilor Marinei Române către noua generaţie.
La întâlnirea membrilor Careului Marinarilor au participat căpitan-comandorul Iancu Ciocioi şi locotenentul Alexandru Vladuţ din cadrul Statului Major al Fortelor Navale, precum şi dr. Mariana Păvăloiu, din partea Academiei Navale "Mircea cel Bătrân".
Cu acest prilej, cei prezenţi l-au felicitat pe contraamiralul (rtr) Mircea Caragea, cu ocazia împlinirii, la data de 18 ianuarie, a venerabilei vârste de 98 de ani.
Contraamiralul (rtr) Mircea Caragea s-a născut la 18 ianuarie 1919, în comuna Şelaru, judetul Dambovita, şi a absolvit Şcoala Navală "Mircea cel Bătrân", în anul 1940. În anul 1939, a participat la primul marş al Navei-Şcoală "Mircea", în calitate de cadet. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial a executat numeroase misiuni, ca ofiţer de marină ambarcat pe navele militare – distrugătoarele Mărăşti şi Regina Maria -, cu distrugătorul Regina Maria, participând la Operaţia 60 000. După anul 1944 a fost comandant militar în Portul Harsova, iar în anul 1947 a fost trecut în rezervă. În perioada 1953 – 1982, contraamiralul (rtr) Mircea Caragea a fost grafician la Muzeul de Arta Populară şi Folclor şi la Muzeul Satului "Dimitrie Gusti".