ISTORIC

     În baza raportului Marelui Stat Major nr. CL 00658/1958, la 24 februarie 1958 a fost înființat Serviciul Gospodărie, cu indicativul UM 02150/D, în subordinea șefului Statului Major al Comandamentului Marinei Militare, dislocat în garnizoana Constanța.
     În timp, unitatea a suferit mai multe restructurări și reorganizări succesive, funcționând sub diferite denumiri, în garnizoanele Mangalia și Constanța, iar în urma procesului de restructurare a Armatei Române, la data de 1 martie 2005, a fost reorganizată în Batalionul Stat Major și Deservire al Forțelor Navale.
     La 1 iunie 2007, unitatea s-a restructurat, în cadrul actualei structuri fiind integrate Secția Administrare și Mentenanță Patrimoniu, Compania 301 Poliție Militară, Tipografia Forțelor Navale, Muzeul Marinei Române, Cercurile Militare Constanța, Mangalia și Tulcea, Grupul Mass-Media al Forțelor Navale și Depozitul de Regulamente și Hărți al Statului Major al Forțelor Navale.
     La 1 noiembrie 2009 unitatea a suferit o nouă reorganizare, transformându-se în Batalionul de Sprijin al Forțelor Navale.