Comandantul Bazei Logistice NavaleContraamiral de flotilă
dr. Dan Hăulică
(2010-)

Contraamiralul de flotilă dr. Dan Hăulică s-a născut la 01 ianuarie 1961 în localitatea Podu-Turcului, județul Bacău.

După absolvirea liceului militar "Ștefan cel Mare" din Câmpulung Moldovenesc, în anul 1979, a fost admis la Facultatea Electromecanică Navală din cadrul Institutului de Marină "Mircea cel Bătrân", pe care a absolvit-o în anul 1983.

Între anii 1983 și 2007, a îndeplinit funcții pe diferite trepte ale ierarhiei militare în unități din forțele navale (comandant unitate de luptă electromecanică pe navă, specialist electromecanic, șef serviciu tehnic, locțiitor tehnic și locțiitor pentru logistică la nivel unitate și mare unitate, ofițer specialist în secția reparații și exploatare nave din Statul Major al Forțelor Navale, director administrativ al Academiei Navale).

În perioada 2007-2010 a fost Comandantul (Rectorul) Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" din Constanța.

Începând cu data de 15 iulie 2010 este Comandantul Bazei logistice navale.

A parcurs și absolvit cursurile de carieră și de nivel corespuzătoare gradelor și funcțiilor militare avute. Și-a perfecționat pregătirea militară și civilă superioară prin studii universitare și postuniversitare (masterat în inginerie economică, masterat în drept - dreptul afacerilor, doctorat - Cercetări privind perfecționarea managementului activității de transport maritim și fluvial în zona de litoral și Delta Dunării în abordare economică, ecologică și socială, curs postuniversitar de conducere în managementul resurselor). A absolvit Colegiul Național de Apărare, în promoția a XVIII-a. Vorbește bine limbile engleză și rusă.

Este căsătorit și are două fiice.