Menu
Statul Major al Forţelor Navale
24 octombrie 2017
Persoană de contact: colonel Corneliu PAVEL
Mobil: 0744.359.518
Comunicat nr. 72
MINISTRUL APĂRĂRII NAȚIONALE ÎN VIZITĂ DE LUCRU LA
STATUL MAJOR AL FORȚELOR NAVALE

Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a efectuat luni, 23 octombrie, o vizită de lucru la Statul Major al Forțelor Navale, din București.
Șeful categoriei de forțe, viceamiralul Alexandru Mîrșu, le-a prezentat ministrului Mihai Fifor și șefului Statului Major al Apărării (SMAp), generalul Nicolae Ciucă, o informare cu principalele activități și starea diferitelor domenii de activitate.
Ministrul apărării naționale și șeful SMAp au mai analizat împreună cu echipa de comandă a forțelor navale concluziile principalelor activități desfășurate anul acesta, misiunile aflate în derulare și cele în pregătire, stadiul de execuţie al bugetului pe anul 2017 şi proiecţia bugetară pentru perioada 2018-2026, programele de investiţii derulate de Forţele Navale, precum şi aspectele legate de managementul de personal.
Mihai Fifor a apreciat informațiile primite și le-a prezentat ofițerilor și amiralilor din comanda Statului Major al Forțelor Navale principalele preocupări ale conducerii ministerului, cu accent pe asigurarea bugetară și pe programele esențiale de înzestrare.
Totodată, ministrul Fifor le-a mai precizat că vor avea în el și echipa de coducere a ministerului un partener și împreună pot face lucrurile să se miște în direcția dorită, ținând cont de faptul că Armata României se află într-o poziție privilegiată, cu alocări bugetare suficiente pentru a pune în practică proiectele de înzestrare pe următorii 10 ani și cu o resursă umană bine pregătită și experimentată în misiuni și exerciții.