Menu
Statul Major al Forţelor Navale
20 iunie 2017
Persoană de contact: Lt.col. Corneliu Pavel
Telefon: 0744.359.518
Comunicat nr. 44
ZIUA DISTINŞILOR VIZITATORI ÎN CADRUL EXERCIŢIULUI MĂRĂŞEŞTI-17

Forţele Navale Române vor fi reprezentate de 65 de militari ai Batalionului 307 Infanterie Marină, vineri, 21 iulie, ora 11.00, la Centrul Secundar de Instruire Babadag, unde va fi organizată Ziua Distinşilor Vizitatori a exerciţiului „Mărăşeşti 17”.
Activitatea este un exerciţiu de comandament în teren cu trupe şi trageri de luptă şi reprezintă o secvenţă de instruire a exerciţiului multinaţional „Saber Guardian 17”. Obiectivele sale sunt perfecţionarea deprinderilor privind folosirea armamentului şi tehnicii din dotare, creşterea capacităţii de rezistenţă şi acţiune la efort în mediu operaţional ostil, îmbunătăţirea capacităţii de reacţie în cadrul unor scenarii cât mai apropiate de realitatea câmpului de luptă.
Cele două plutoane de infanterie marină vor desfăşura acţiuni de luptă specifice zonei lagunare la activitatea ce îşi propune să prezinte un exerciţiu dinamic cu trageri de luptă, deplasări în câmpul tactic, acordarea primului ajutor în zona de operaţii, dar are ca scop şi exersarea procedurilor de comandă şi control la nivelul subunităţilor.

***

Reprezentanţii mass-media interesaţi să asiste la exerciţiu vor fi aşteptaţi vineri, 21 iulie, în intervalul orar 09.30-09.45, în centrul localităţii Lunca, judeţul Tulcea, de unde vor fi preluaţi cu un mijloc de transport asigurat de organizatori pentru deplasarea la Centrul Secundar de Instruire Babadag.
Confirmarea participării va fi transmisă până la data de 20 iulie, orele 11.00, la adresa de email relatii.publice01375@forter.ro, precizând numele, instituţia de presă pe care o reprezintă, datele de identificare (serie şi nr. C.I.), nr. legitimaţiei de presă şi numărul de telefon mobil.
Persoană de contact: locotenent Gheorghe Mirela, telefon: 0753.796.681.