Menu
Statul Major al Forțelor Navale
21 octombrie 2016
Persoană de contact: Mihaela ZABOLODNI
Telefon: 0765.218514
Comunicat nr. 92
NOII OSTAŞI AI FORŢELOR NAVALE ROMÂNE DEPUN JURĂMÂNTUL MILITAR

70 de studenți și elevi din anul I, viitori ofițeri și maiștri militari ai Forțelor Navale Române, vor depune jurământul militar, în cadrul unei ceremonii organizate luni, 24 octombrie, ora 09.00, la Academia Navală “Mircea cel Bătrân”.
Cu acestă ocazie, cadeţii de la Academia Navală “Mircea cel Bătrân” şi de la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale "Amiral Ion Murgescu" vor rosti legământul sacru faţă de patrie în prezenţa reprezentanţilor conducerii Ministerului Apărării Naţionale şi ai Forţelor Navale Române, comandanţilor de mari unităţi şi unităţi, dar şi a părinţilor, rudelor şi prietenilor.
Jurnaliştii interesaţi să participe la această activitate vor fi aşteptaţi la sediul Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" începând cu ora 08.45.

***

Academia Navală "Mircea cel Bătrân" este o instituţie de învăţământ superior de marină emblematică, care de-a lungul a 144 de ani de existenţă şi-a demonstrat valoarea în domeniul formării de ofiţeri de marină, specialişti şi oameni de valoare.
Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale "Amiral Ion Murgescu" este o instituţie militară de învăţământ de nivel postliceal care are misiunea de a pregăti personalul necesar Forţelor Navale precum şi altor beneficiari în vederea întrebuinţării, întreţinerii, administrării şi reparării armamentului, tehnicii şi a altor materiale din înzestrare, asigurând, totodată, competenţele de leadership necesare pentru gradele superioare de maistru militar.