Menu

Statul Major al Forţelor Navale Române
3 august 2016
Persoană de contact: Pcc. Mihaela Zabolodni
Telefon: 0765.218514
Comunicat de presă nr. 59

Cooperare româno-elenă în domeniul învățământului de marină

150 de cadeți de la Academia Navală din Grecia, se vor afla în Constanța, în perioada 5–8 august, în care Nava Școală Promitheus, la bordul căreia sunt ambarcați, va efectua o escală în România. Marinarii greci vor participa la evenimentele premergătoare sărbătoririi Zilei Marinei Române, organizate de Forțele Navale Române.

La marșul de instrucție al navei școală elene, participă și doi studenți ai Academiei Navale "Mircea cel Bătrân". Stagiile de practică, executate la bordul navelor școală din Grecia de către studenţii academiei constănţene, au devenit o tradiție și fac parte din strategia de internaționalizare a Academiei Navale "Mircea cel Bătrân".

În timpul escalei, sunt programate vizite ale oficialilor eleni la Comandamentul Flotei, Academia Navală "Mircea cel Bătrân" şi la autorităţile locale din Constanţa, iar echipajul navei va vizita Muzeul Marinei Române și obiectivele turistice din Dobrogea.

*****

Nava-şcoală Prometheus are o lungime de 146 m, lăţimea de 21 m şi pescajul mediu de 4,4 m. Nava poate atinge o viteză de cca 20,5 noduri.

Biroul informare şi relaţii publice