Menu
Statul Major al Forțelor Navale
11 aprilie 2016
Persoană de contact: Lt.col. Corneliu Pavel
Telefon: 0744.359.518
Comunicat nr. 26
UN REMORCHER NOU INTRĂ ÎN SERVICIUL FORȚELOR NAVALE

     "Vârtosul" este primul dintre cele trei remorchere contractate de Ministerul Apărării Naționale de la Șantierele Navale Damen, care va intra în serviciul Forțelor Navale marți, 12 aprilie. În cadrul ceremoniei, organizată cu acest prilej, navei i se va acorda pavilionul românesc și va fi executat tradiționalul botez.
     Remorcherul maritim "Vârtosul", cu numărul de bordaj 103, este proiectat pentru a fi folosit în port și în rada acestuia. Nava are lungimea de 16,56 m, lățimea de 5,93 m, pescajul de 2,54 m și este echipat cu două motoare Volvo Penta de 600 de cai putere fiecare, precum și cu numeroase echipamente tehnice specifice.
     Cele trei remorchere multifuncționale care vor intra în serviciul Forțelor Navale Române vor înlocui actualele șalupe de remorcare-salvare, îmbătrânite, și vor fi folosite pentru asigurarea manevrelor navelor militare în porturi și pentru servicii de intervenție, fiind eliminate costurile plătite operatorilor civili.

******

     Jurnaliștii interesați să participe la acest eveniment sunt așteptați marți, 12 aprilie, ora 11.30, în Portul Militar Constanța.
    Pentru accesul în Dana 0, persoană de contact: lt. Consuela Constantinescu, telefon: 0721588087, e-mail centruldescafandri@navy.ro.