Menu
Statul Major al Forțelor Navale
7 aprilie 2016
Persoană de contact : Lt.col. Corneliu Pavel
Telefon: 0744.359.518
Comunicat nr. 25
FREGATA HMCS FREDERICTON (F337) ÎN PORTUL CONSTANȚA

     Fregata canadiană "HMCS Fredericton", care face parte din Gruparea Navală Permanentă NATO din Marea Mediterană (SNMG-2), va face o escală în Portul Constanța, în perioada 8-10 aprilie.
     Cu această ocazie, comandorul Craig BAINES, comandantul flotei canadiene din Oceanul Atlantic, va avea întâlniri oficiale cu comandantul Flotei, contraamiralul de flotilă Daniel Căpățînă, și cu alți oficiali ai Forțelor Navale Române.
     În perioada escalei, marinarii militari români și canadieni se vor antrena, în cadrul unor ateliere de lucru comune organizate la bordul navelor, pentru perfecționarea tacticilor și procedurilor de acțiune, specifice luptei antisubmarin și operațiilor de supraveghere a traficului maritim, care vor fi puse în practică pe mare în perioada următoare.

*****

     Gruparea navală NATO SNMG-2 este alcătuită din șase nave de luptă din Canada, Franța, Grecia, Marea Britanie, Olanda și Turcia și este comandată de contraamiralul german Jörg KLEIN. Fregata Regina Maria și corveta Reshitelni din Bulgaria participă la acțiunile grupării din Marea Neagră.
     Misiunile SNMG-2 în Marea Neagră se înscriu în sistemul măsurilor de apărare colectivă al aliaților NATO și reflectă flexibilitatea Alianței de a desfășura activități specifice domeniului maritim.