Menu
Statul Major al Forțelor Navale Române
26 ianuarie 2016
Persoană de contact: lt.col. Corneliu Pavel
Telefon: 0744.359.518
E-Mail: contact@navy.ro
Comunicat nr. 06
SURFACE WARSHIPS 2016

      Șeful Statului Major al Forțelor Navale, contraamiralul Dr. Alexandru MÎRȘU, participă la cea de-a VI-a ediție a conferinței Surface Warships, care are loc la București, în perioada 26-28 ianuarie.
      În cadrul conferinței se discută aspecte legate de programele de investiții în domeniul apărării, atât în Europa, cât și la nivel global, facilitând colaborarea celor implicați în dezvoltarea de capabilități, strategii și achiziții, pentru a fi în măsură să asigure și să mențină securitatea maritimă, ca răspuns la amenințările contemporane.
      În discursul său din deschiderea conferinței, contraamiralul MÎRȘU a menționat că "România, precum multe alte națiuni, s-a angajat într-un proces de modernizare a forței militare navale. Prin completarea programului de modernizare pentru cele două fregate existente și prin achiziția de noi nave tip corvetă, program ce va dura până la sfârșitul acestei decade și mai departe de atât, este în intenția mea de a crea o forță navală mai adaptabilă și interoperativă cu partenerii noștri, capabilă să apere interesele maritime ale țării mele".
      La reuniune participă reprezentanții unor structuri guvernamentale de apărare din România, Polonia, Spania, Peru, Africa de Sud, Italia, Turcia, Malaysia, Suedia și S.U.A., precum și reprezentanți din domeniul industriei navale de apărare.