Menu
Statul Major al Forțelor Navale Române
05 ianuarie 2016
Persoană de contact: Cristina KUNGL
Telefon: 021.319.60.52
E-Mail: contact@navy.ro
Comunicat nr. 02
MILITARI DIN FORȚELE NAVALE PARTICIPĂ LA CEREMONII PRILEJUITE DE SĂRBĂTOAREA BOTEZULUI DOMNULUI

     Marinarii militari din Forțele Navale vor participa miercuri, 6 ianuarie, în intervalul orar 10.00 - 13.00, la ceremoniile religioase din Constanța și Brăila, ocazionate de sărbătoarea Botezului Domnului.
     La Constanța, peste 150 de militari din cadrul Forțelor Navale vor participa la pregătirea și desfășurarea activităților dedicate sărbătoririi Bobotezei. Muzica Militară a Forțelor Navale și Garda de Onoare vor însoți procesiunea care va porni de la Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel spre faleza Cazinoului. Două ambarcațiuni tip Bombard și un echipaj format din 10 militari și 10 scafandri înotători din structurile Centrului de Scafandri vor asigura buna desfășurare a ceremonialului de binecuvântare și sfințire a apelor, în timpul aruncării și recuperării crucii din apa mării.
     La Brăila, militarii Forțelor Navale vor însoți procesiunea care va pleca de la Catedrala Nașterea Domnului pe Calea Călărașilor spre Esplanada Dunării, unde se va desfășura ceremonialul de binecuvântare și sfințire a apelor, iar echipajul Remorcherului Fluvial 302 va asigura ritualul de aruncare și recuperare a crucii din apa fluviului.
     De asemenea, marți, 5 ianuarie, începând cu ora 11.00, o echipă formată din 10 militari din cadrul Centrului de Scafandri se va deplasa la malul Dunării, în zona Căpităniei Hârșova, pentru a veni în sprijinul comunității și autorităților locale, asigurând activitățile de la schitul „Podromița” unde, Arhiepiscopul Tomisului va oficia slujba de Sfințire Mare a apei și va arunca trei cruci în apa Dunării, pentru a fi recuperate de credincioși.