Menu
Statul Major al Forţelor Navale
05 august 2015
Persoană de contact: Pcc. Mihaela Zabolodni
Telefon: 0765.218514
Comunicat de presă nr. 58
VIZITA NAVEI ELENE HS "RODOS"

Nava elenă HS "RODOS" a acostat astăzi, 5 iulie, la Dana Pasagere a Portului Constanţa pentru a participa la un exerciţiu naval cu Dragorul Maritim 25 "Lt. LUPU DINESCU". Timp de două zile, se vor desfăşura antrenamente de planificare a operaţiilor şi comunicaţiilor cu marinarii militari români. Escala navei HS "RODOS" în portul Constanţa face parte din activităţile de instruire ale celor 114 cadeţi ai Şcolii de Maiştri Militari din Grecia, care participă la un marş de instrucţie în Marea Neagră.
Comanda navei elene a avut întâlniri cu conducerea Comandamentului Flotei şi cu autorităţile locale. Programul echipajului HS "RODOS" cuprinde vizite la Academia Navală "Mircea cel Bătrân", la Muzeul Marinei Române, precum şi un tur al principalelor obiective turistice din Municipiul Constanţa.
Vizita are ca obiectiv creşterea gradului de interoperabilitate dintre Forţele Navale Române şi cele ale statelor partenere NATO.
Nava poate fi vizitată de către populaţia civilă joi, 06 august şi vineri, 07 august, în intervalul orar 16.00 – 18.00.

***

Nava elenă HS "RODOS" din clasa Jason este o navă de desant maritim cu un deplasament de 4900t, o lungime de 116m, lăţime 15,3m şi pescaj 3.4m. Echipajul permanent este de 116 membri, iar pe timpul misiunilor la bord se pot îmbarca pâna la 1200 de militari.