Menu
Statul Major al Forţelor Navale Române
26 mai 2015
Persoană de contact: lt.col. Corneliu Pavel
Telefon: 0744.359.518
Comunicat de presă nr. 39
EXERCIŢIU NAŢIONAL DEMONSTRATIV DE CĂUTARE ŞI SALVARE VIEŢI OMENEŞTI PE MARE

Forţele Navale Române au participat la Exerciţiul naţional de căutare şi salvare de vieţi omeneşti pe mare, care a avut loc astăzi, 26 mai, la Mangalia, cu o corvetă, un elicopter IAR Puma Naval şi o grupă de scafandri.
Exerciţiul a fost condus de către Autoritatea Navală Română şi face parte din planul de cooperare dintre diferite structuri cu atribuţii în domeniul salvării de vieţi omeneşti pe mare. Echipajul corvetei a făcut parte din dispozitivul de căutare a naufragiaţilor pe mare şi a recuperat 10 naufragiaţi, iar elicopterul Puma Naval a monitorizat, din aer, situaţia navală şi a recuperat din apă două persoane, care au fost aduse la mal pentru acordarea îngrijirilor medicale necesare.
Elicopterele IAR Puma Naval ale Forţelor Navale sunt dotate cu trolere (dispozitive de ridicare şi transport persoane şi materiale) şi pot executa misiuni de recuperare a persoanelor din mare sau de la bordul navelor aflate în pericol, ulterior acestea fiind transportate la bordul navelor sau la ţărm.