Menu
Statul Major al Forţelor Navale Române
22 mai 2015
Persoană de contact: lt.col. Corneliu Pavel
Telefon: 0744.359.518
Comunicat de presă nr. 37
EXERCIŢIUL TRIDENT POSEIDON 2015 (2)
ESCALA NAVELOR MILITARE STRĂINE ÎN PORTUL CONSTANŢA

Dragorul Maritim SHKVAL a acostat vineri, 22 mai, în portul militar Constanţa. Duminică, 24 mai, este aşteptat să sosească şi distrugătorul american USS ROSS pentru a participa la Exerciţiul multinaţional "Trident Poseidon 2015", organizat de Forţele Navale Române în perioada 22-28 mai.
Pe timpul staţionării navelor străine în portul Constanţa, militarii români şi străini vor participa la ateliere de lucru comune, organizate la bordul navelor, pentru stabilirea modalităţilor de acţiune, care vor fi executate pe mare, în timpul exerciţiilor şi tragerilor de luptă.
Escala navelor străine în portul Constanţa va fi de scurtă durată, acestea urmând să iasă pe mare, luni, 25 mai, împreună cu navele militare româneşti, pentru a realiza exerciţii comune şi trageri de luptă, fiind exersate proceduri specifice de răspuns în situaţii de criză.
Pe mare, vor fi executate exerciţii de interdicţie maritimă, de căutare şi descoperire submarine, proceduri de identificare şi urmărire ţinte aeriene, exerciţii de luptă împotriva minelor marine (MCM), exerciţii de luptă la suprafaţă şi trageri de luptă pe mare, exerciţii de remorcare a unei nave avariate.

***

Exerciţiul multinaţional "Trident Poseidon 2015" este secvenţa navală a Exerciţiului "Romanian Trident 2015", care este condus de Comandamentul Forţelor Întrunite din Statul Major General.
"Trident Poseidon 2015" este organizat, în premieră, de Forţele Navale Române şi are loc în apele teritoriale ale României şi în apele internaţionale ale Mării Negre.