Menu
Statul Major al Forţelor Navale Române
08 mai 2015
Persoană de contact: Lt.col. Corneliu PAVEL
Telefon: 0744.359.518
Comunicat de presă nr. 27
9 MAI - O ZI CU TRIPLĂ SEMNIFICAŢIE

Militarii din Forţele Navale Române participă sâmbătă, 9 mai, la activităţi evocatoare cu prilejul sărbătoririi Zilei Independenţei de Stat a României, Zilei Europei şi a Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial în Bucureşti şi în garnizoanele de marină Constanţa, Mangalia, Tulcea şi Babadag.
La Bucureşti, şeful Seviciului Doctrină şi Tradiţii din Statul Major al Forţelor Navale, comandorul Viorel ROMAN, va participa la ceremonia de depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor Patriei din Al Doilea Război Mondial, începând cu ora 09.00.
La Constanţa, comandantul garnizoanei, comandorul Adrian IORDACHE, va participa la ceremonia de depuneri de coroane de flori la Monumentul Independenţei de Stat a României, din Parcul de la Casa de Cultură, începând cu ora 10.00.
La Mangalia, comandantul garnizoanei, comandorul Vasile CHIRILĂ, va participa la ceremonia de depuneri de coroane de flori de la Complexul Monumental din Piaţa Republicii, începând cu ora 10.00.
La Tulcea, comandantul garnizoanei, căpitan-comandorul Tudorel IVANA, va participa la ceremonia de depuneri de coroane de flori de la Monumentul Independenţei, începând cu ora 10.00. Cu acest prilej, Şeful Instrucţiei şi Doctrinei din Statul Major al Forţelor Navale, contraamiralul de flotilă Dr. Gigi-Cristinel UCE, va oferi Emblema de Onoare a Forţelor Navale colonelului (r.) Ion Enache.
La Babadag, locţiitorul comandantului garnizoanei, locotenent-colonelul Sorin BOGUŞ, va participa la ceremonia de depuneri de coroane de flori de la Monumentul Eroilor din parcul oraşului, începând cu ora 09.00.