Menu
Statul Major al Forţelor Navale Române
01 aprilie 2015
Persoană de contact: cpt. Claudiu VIŞAN
Telefon: 0722.253.859
Comunicat de presă nr. 23
BATALIONUL 307 INFANTERIE MARINĂ
LA CEAS ANIVERSAR

Batalionul 307 Infanterie Marină de la Babadag a organizat miercuri, 1 aprilie, la sediul unităţii, festivitatea prilejuită de aniversarea a 75 de ani de ani de la înfiinţare.
La ceremonie au fost invitaţi reprezentanţi ai Statului Major General, Statului Major al Forţelor Navale, oficialităţi militare şi civile, comandanţi de unităţi şi mari unităţi din sistemul naţional de apărare, membrii Clubului Amiralilor, cadre militare în rezervă şi retragere şi foşti angajaţi ai unităţii.

***

Batalionul 307 Infanterie Marină contribuie la asigurarea securităţii ţării noastre în zona Deltei Dunării şi în zona lagunară, prin supravegherea şi protecţia căilor de comunicaţii navale fluviale.
Organizarea, mediul de acţiune şi specificul amfibiu al misiunilor Batalionului 307 Infanterie Marină îi conferă acestei structuri un caracter de unicitate, atât în Forţele Navale cât şi în Armata României.
Încă din perioada de preaderare, subunităţi de puşcaşi marini au participat la exerciţii multinaţionale comune cu structuri similare din NATO, iar în perioada 2008-2009 două companii de infanterie marină au participat la misiunea forţei multinaţionale de menţinere a păcii KFOR din Kosovo.