Menu
Statul Major al Forțelor Navale Române
Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale
26 februarie 2015
Persoană de contact: lt.col. Corneliu Pavel
Telefon: 0744.359.518
Comunicat de presă nr. 7
O NOUĂ GENERAŢIE DE OFIŢERI SE ALATURĂ MILITARILOR DIN
FORŢELE NAVALE ROMÂNE

32 de aspiranţi, din care trei fete, îşi încheie pregătirea profesională de bază si încep cariera de ofiţer de marină pe navele militare ale Forţelor Navale Române. Tinerii au absolvit în vara anului trecut Academia Navală "Mircea cel Bătrân", iar pentru şase luni aceştia au urmat Cursul de formare a cadrelor militare pentru ocuparea primei funcţii, organizat de Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale "Viceamiral Constantin Bălescu" din Mangalia, perioadă în care au parcurs un modul de pregătire militară generală, un modul de pregătire de specialitate şi au efectuat un stagiu de patru săptămâni pe navele militare.
Joi, 26 februarie, aspiranţii au primit repartiţia pentru prima funcţie din carieră, iar ceremonia de absolvire a cursului va avea loc vineri, 27 februarie, la ora 11.30, la Mangalia, în prezenţa unor reprezentanţi ai conducerii Statului Major al Forţelor Navale, comandanţi de mari unităţi şi unităţi, membri ai asociaţiilor şi ligilor de marină, cadre militare în rezervă şi retragere.

Jurnaliştii care doresc să participe la activitate sunt aşteptaţi la sediul Şcolii de Aplicaţie a Forţelor Navale "Viceamiral Constantin Bălescu", Strada Portului nr. 14.