Menu
Statul Major al Forțelor Navale Române
08 februarie 2015
Persoană de contact: lt.col. Corneliu Pavel
Telefon: 0744.359.518
Comunicat de presă nr. 6
Escala distrugătorului american USS Cole la Constanţa

Distrugătorul USS Cole va face o escală în portul Constanţa, în perioada 9 – 12 februarie. Vizita se înscrie în parteneriatul strategic româno-american şi reprezintă o continuare a acţiunilor întreprinse în comun, în spiritul dezvoltării bunei cooperări şi a creşterii nivelului de încredere şi securitate în Marea Neagră.
Pe parcursul escalei în România, sunt programate antrenamente comune cu marinarii militari români și vizite oficiale la diferite obiective ale Forţelor Navale Române.
După încheierea escalei distrugătorului american în portul Constanţa, militarii români şi americani vor desfăşura împreună exerciţii pe mare, la care vor participa echipajele fregatei Mărăşeşti, dragorului maritim Slt. Alexandru Axente şi al unui elicopter IAR 330 Puma Naval.
Exerciţiile au ca obiectiv menţinerea ridicată a nivelului de instrucţie al marinarilor din Forţele Navale Române. Acestea au fost planificate cu un an înainte şi sunt incluse în Planul cu principalele activităţi al Statului Major al Forţelor Navale.